Fost atacant al lui AC Milan a semnat un contract cum rar se vede. Va primi salariu doar 1 euro pe lună

de: Beatrice Dumitru
04 01. 2024

Fostul atacant al lui AC Milan era liber de contract încă de la 1 iulie. Acum, acesta a revenit la echipa care l-a lansat în fotbalul mare și a semnat un contract nemaivăzut în fotbal. Jucătorul va primi un salariu lunar de doar un euro.

Fotbalistul care va încasa un euro pe lună

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat pe Twitter că atacantul, transferat în 2018 pentru 22,5 milioane de euro de AC Milan, a semnat un contract valabil pe cinci luni, pentru un salariu de un euro lunar. Mutarea a fost confirmată și pe site-ul oficial al clubului care l-a format, Hajduk Split.

Hajduk încearcă de aproape două decenii să spargă hegemonia rivalei Dinamo Zagreb și să câștige titlul după o pauză de 19 ani. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv l-a readus pe Nikola Kalinic, (35 ani), care era liber din vară, când a plecat tot de la Hajduk, după colaborarea de un an și cinci luni.

Nikola Kalinic a semnat cu Hajduk Split. Sursa foto: site club

„A fost cea mai ușoară negociere în cei trei ani petrecuți de mine la Hajduk. Da, e salariu de un euro. Nikola s-a întors cu un singur țel, acela de a o ajuta pe Hajduk să câștige titlul după 19 ani de așteptare„, a declarat directorul sportiv Mindaugas Nikolicius.

Cea mai mare provocare pentru Nikola Kalinic

Fostul internațional croat, cu 42 de selecții și 15 goluri în națională, a semnat o înțelegere până la 30 iunie și a acceptat să primească un salariu de un euro. Agentul său a explicat că ”este cea mai mare provocare, să-și încheie cariera cu un campionat câștigat pentru Hajduk”.

Pentru a reintra în formă, Nikola Kalinic va urma un program special de antrenamente, după cum anunță printr-un comunicat clubul din Split.

Citește și: Barcelona, clauză uriașă de 500 de milioane de euro pentru un jucător nou venit: ”Este aici”

Hajduk Split este pe primul loc după 19 etape în campionatul Croației, cu 41 de puncte, la șase distanță de Rijeka și la șapte de Dinamo Zagreb. Kalinic are în palmares Cupa Croației (de două ori cu Hajduk Split) și Super Cupa Europei (o dată cu Atletico).

CV-ul lui Nikola Kalinic

Nikola Kalinic și-a petrecut junioratul la Hajduk Split, iar în 2005 a fost promovat la echipa mare. După împrumuturi la NK Istra și HNK Sibenik, a fost cedat definitiv la Blackburn.

Au urmat apoi echipe precum Dnipro, Fiorentina, AC Milan, Atletico, AS Roma și Hellas Verona. Cel mai scump transfer a fost de la Fiorentina la AC Milan, în 2018, pentru 22,5 milioane de euro. La trupa Viola a avut cel mai bun sezon al său, în 2016-2017, când a marcat 15 goluri în 32 de meciuri.

Citește și: TOP 10 fotbaliști cărora le-a scăzut drastic cota în 2023. Cine este jucătorul cu cea mai mare scădere a valorii de piață

147 de meciuri a bifat Nikola Kalinic în serie A în tricoul celor de la Fiorentina, AC Milan, AS Roma și Hellas Verona, reușind 44 de goluri și 15 assisturi

Nikola Kalinic a făcut parte din lotul Croației în 2018, când a jucat și a pierdut finala cu Franța, trecându-și în palmares titlul de vicecampion mondial. De asemenea, el a fost finalist în Europa League cu Dinpro, în sezonul 2014-2015.